Braća sportaši - jedan gimnastičar, drugi trenira skokove u vodu

01.03.2021.

08:55

Autor: Žana Ljuština/Dobro jutro, Hrvatska

Matej i Niko Neveščanin

Matej i Niko Neveščanin

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Dva brata. Sportaši. Stariji Matej trenira skokove u vodu, mlađi Niko je gimnastičar. Obojica bez premca u Hrvatskoj u svojim kategorijama.

Već 9 godina trenira Matej skokove u vodu.A krenulo je slučajno, tada gimnastičaru Mateju se svidjelo druženje na bazenu.Već na prvom natjecanju osvojio je medalju , a sve ostalo je povijest. Kad Matej skače sve izgleda vrlo jednostavno. Zbog toga već ima više od 100 medalja. 


- Najznačajnija mi je medalja na Mediterankom kupu, tu sam osvojio prvo mjesto, a konkurencija je bila jaka, bili su Rusi, Talijani oni su velesila u skokovima, rekao je Matej. 


I Hrvatska ima svoje adute. A Europsko se prvenstvo bliži.

Mlađi brat je gimnastičar. I Niko je već dugo u sportu, 8 godina, a tek mu je 12. Ipak nije krenuo bratovim stopama, već se odlučio za gimnastiku. 


- Volim taj sport i želim ga nastaviti trenirati. Želim otići na Olimpijske igre, to mi je plan., rekao je Niko. 


Ne sanja Niko Olimpijadu bez pokrića. Kao i stariji brat već je osvojio više od 100 medalja. Trenutno spada u vrh Hrvatske. 


- On je u tri navrata na državnom natjecanju osvojio po 6 zlatnih medalja iz različitih disciplina, rekao je trener Josip Morožin. 


Karakterom možda različiti ali svakako sa zajedničkim vrlinama. Uz neosporni talent te puno rada i odricanja ovom je dvojcu uspjeh zagarantiran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!