Brojni napušteni psi dobit će kućice zahvaljujući virovitičkim srednjoškolcima

24.01.2020.

16:10

Autor: Leo Škrinjarić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Učenici 1. razreda smjera stolar stječu praktična znanja u obradi drva, a čine i dobro djelo, jer kućice koje izrađuju uskoro će postati novi dom psima u virovitičkom skloništu za napuštene životinje.
Budući stolari koji se školuju u Virovitici tijekom praktične nastave u praktikumu, uz pomoć nastavnika, izrađuju kućice za pse i daruju ih gradskom Skloništu za životinje. U njemu je trenutačno oko 160 njuškica o kojima, osim djelatnika skloništa, brigu vode te ih udomljuju brojni volonteri.

Kad se male ruke slože, sve se može - pod tim motom u školskoj radionici učenici prvog razreda smjera stolar stječu praktična znanja u obradi drva, a čine i dobro djelo, jer kućice koje izrađuju uskoro će postati novi dom brojnim psima u virovitičkom skloništu za napuštene životinje.

- Zanimljivo je i drago mi je što pomažemo napuštenim životinjama, rekao je učenik Leo Beran.

- Najteže je kada sastavljamo i onda moramo i bušiti i lijepiti, šarafiti, izjavio je učenik Marko Mijota.

Materijal su nabavili predstavnici skloništa, a vrijedni učenici uz stručno vodstvo učitelja besplatno će izraditi desetak kućica različitih dimenzija.

- Mi smo to prihvatili objeručke da izrađujemo, znači to je nama u sklopu programa koji imamo od Ministarstva predviđen i nema odstupanja nikakvoga pa smo to prihvatili, kazao je stručni učitelj u drvnoj radionici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica Milan Lulić.

To za 160 njuškica u virovitičkom skloništu za napuštene životinje mnogo znači, posebno tijekom hladnih zimskih, ali i vrućih ljetnih mjeseci.

- Nismo im davali nekakve nacrte, ništa, nego čisto sloboda. Neka sugestija o ulazu da bude bočno i da krov bude ravan jer jako oni vole biti na krovu kućice tako da nam kosi krov ne igra, rekao je voditelj virovitičkog skloništa za životinje Zvonko Zečević.

Osim Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, skloništu pomažu i brojni volonteri koji uz djelatnike vode brigu o psima i oglašavaju ih na društvenim mrežama kako bi što lakše pronašli put do potencijalnih udomitelja.

Svi zainteresirani sklonište mogu posjetiti radnim danom od 10 do 14 te subotom od 10 do 12 sati. Odlučite li se udomiti psa, u skloništu će ga besplatno cijepiti, čipirati i kastrirati, a on će vam zasigurno uzvratiti iskrenim trajnim prijateljstvom i ljubavi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!