Brucošima nedostaje studentski život

21.03.2021.

20:03

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/IMS/HTV/M.M./HRT

Brucošima nedostaje studentski život

Brucošima nedostaje studentski život

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U ovo vrijeme lani tadašnji maturanti, a sadašnji brucoši postali su prvi naraštaj koji se za maturu pripremao na daljinu. U rubrici "O školstvu na distanci" Sunčica Findak provjerila je kako je to utjecalo na njihovo znanje i što im je najviše nedostajalo tada, a što im nedostaje sada.

Sto posto riješiti ispite iz matematike i fizike na državnoj maturi i napisati jedan od najboljih testova iz hrvatskog jezika, unatoč svim preprekama koje su maturanti imali, uspio je lani Marijan Višić. Danas je student molekularne biologije. Kaže, ne osjeća da zbog specifične posljednje godine srednje škole ima rupe u znanju.    

- Najviše nas muči što smo tako naglo prekinuli školsku godinu i što se nismo oprostili od profesora, kaže Marijan, najbolji maturant 2020.

A danas na fakultetu - ponovno nastava na daljinu.

- Teško je komunicirati, nitko se ne želi javljati, jer je teško komunicirati sa laptopom nemaš osjećaj da pričaš sa stvarnom osobom, kaže Marijan.

Lena iz Zagreba, Toma iz Splita i Nensi iz Rijeke ne smatraju da su ostali zakinuti za znanje, osim možda iz jednog predmeta - matematike.

A uz matematiku, jako im nedostaje druženje i izlasci. Posebice onim studentima koji cijelo vrijeme imaju nastavu online.

Pandemija im je zakompicirala najljepše srednjoškolske dane, a nastavila je komplicirati i studentske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!