Čaroban božićni koncert s gimnazijskih prozora

19.12.2021.

23:30

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Koncert u Vinkovcima

Koncert u Vinkovcima

Foto: Vijesti iz kulture / HTV

U Vinkovcima je održan jedan od najljepših božićnih koncerata u Hrvatskoj. Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije učenici Glazbene škole Josipa Runjanina ponovno su izašli na prozore Gimnazije Matije Antuna Reljkovića i Vinkovčanima pripremili božićnu čaroliju za pamćenje.

Oko 150 bivših i sadašnjih učenika i profesora vinkovačke Glazbene škole koja nosi ime skladatelja hrvatske himne "Lijepa naša domovino" Vinkovčanina, Josipa Runjanina čiji je 200 obljetnica rođenja obilježena prošloga tjedna, pjevalo je u nedjelju s prozora Gimnazije tradicionalne božićne pjesme, prerađene u novim aranžmanima.

- Ovo mislim da nema nitko u Hrvatskoj. Sve smo se okupili i objedinili oko ovoga projekta koji je prerastao u tradicionalni događaj, i bivši i sadašnji učenici i profesori, kako bi građanima Vinkovaca podarili adventski ugođaj kakav ovaj grad zaslužuje", kazala je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina Dinka Peti

Koncertu pod nazivom "I neka bude glazba...", u kojem su se pjevači nalazili na gimnazijskim prozorima, a orkestar na platou ispred Gimnazije, pratio je pored velikog broja građana i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Donosimo vam dio atmosfere s koncerta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!