Cjelodnevna nastava u Stubičkim Toplicama oduševila učenike

10.09.2020.

15:42

Autor: Ružica Divac Borovečki/Regionalni dnevnik/HRT

default error photo
Roditelji plaćaju 480 kuna na mjesec, ostale troškove podmiruje općina. U školi se nadaju da će sljedeće godine proširiti ovaj program i na ostale razrede.
Osnovna škola u Stubičkim Toplicama ove je godine uvela cjelodnevni odgojno-obrazovni rad. Učenici drugog A razreda tako su na nastavi do 17 sati. Imaju dvije učiteljice, na dan tri obroka, a knjige ostavljaju u školi.  Ovoj nadogradnji pedagoškog standarda razveselili su se i roditelji i učenici.

17 sati pred školom u Stubičkim Toplicama. Osmijeh na licu roditelja i djece.

- Suprug i ja dugo radimo, tu je puno bolja skrb za naše dijete i što se tiče nastave i druženja s vršnjacima - kaže Marina Mlinarić.

- Za sad je savršeno, igraju se, naprave sve što treba, imaju tri obroka, gladni nisu - dodaje Maja Javorščak.

Djeca imaju dvije učiteljice, knjige ostaju u školi.

- Kroz cijeli dan rasporedimo 4 predmeta, sa slobodnim aktivnosti, s projektima, pisanjem zadaća - objašnjava Martina Drempetić, učiteljica razredne nastave.

Cjelodnevna nastava uvedena je po uzoru na škole u Rijeci, a na traženje roditelja.

- Dosta mladih obitelji što iz Zagorja, što iz Zagreba doseljavaju u Stubičke Toplice. Mi imamo konstantno porast broja učenika u školi - naglašava Josip Beljak, načelnik općine Stubičke Toplice.

Roditelji plaćaju 480 kuna na mjesec, ostale troškove podmiruje općina. U školi se nadaju da će sljedeće godine proširiti ovaj program i na ostale razrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!