16:05 / 04.07.2020.

Autor: Ana Papec/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Coolijada" međimurskih maturanata

-

-

Foto: - / -

Međimurski maturanti oprostili su se od srednje škole mimohodom čakovečkim ulicama. Unatoč epidemiji, pod pojačanim mjerama.
Međimurski maturanti oprostili su se od srednje škole mimohodom čakovečkim ulicama. Unatoč epidemiji, pod pojačanim mjerama. 

Za taj dan pripremali su se cijelu godinu. No, neizvjesno je bilo gotovo do samog početka "Coolijade". Ta se proslava trebala održati još potkraj svibnja, ali zbog pandemije uzrokovane koronavirusom bila je odgođena.

- Obećali smo svojim maturantima, ako budu odgovorni, ako ne budu ludovali po parkovima, kada se epidemiološka situacija posloži, mi ćemo za njih organizirati norijadu, dakle mimohod "Coolijadu", rekla je Bosiljka Vinković Kukolić, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

I doista, jesu. Oko 500 maturanata okupilo se ispred Ekonomske i trgovačke škole, gdje je formirana povorka. U  šarenim i otkačenim odorama, zviždeći, prodefilirali su gradskim ulicama.

Veselja i dobre zabave nije nedostajalo.

- Hvala Bogu, napokon. Snašli smo se i uspjeli smo završiti srednju školu svi skupa i predivan je osjećaj da svi skupa možemo proslaviti i odlično je, naglašava veseli maturant.

Pred njima su sad važne životne odluke, a ova školska godina ostat će im posebno u sjećanju.

- Pamtit ću je po ovogodišnjoj krizi u vezi korone i po tome što nisam bio od drugog mjeseca do sad u školi jer sam imao upalu pluća i po tome što me nisu otvorili cijele školske godine i što sam o.k. napisao maturu, govori maturant.

Bilo je smijeha, lijepih riječi, zagrljaja i pjesme. Podršku su im dali nastavnici, ravnatelji, roditelji, ali i ostali građani, pozdravljajući ih i mašući im na cesti.

- Nije im bilo lako,oni su jedini maturanti koji su uz kavu završili srednju školu, koji su rad maturalni obranili on-line, koji su završne ispite odradili isto tako on-line, ističe ravnateljica Vinković Kukolić.

I ovogodišnja "Coolijada" prošla je u pozitivnom ozračju, i to uz posebne epidemiološke mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!