12:47 / 12.04.2018.

Autor: V.M./R.O./HRT

Crvenkapica kao dječji mjuzikl u Osijeku

Katarina Šestić

Katarina Šestić

Foto: - / -

Glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice - to je 'Crvenkapica', mjuzikl za djecu premijerno, nakon Vinkovaca, izveden i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.
Prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice - to je 'Crvenkapica', mjuzikl za djecu premijerno, nakon Vinkovaca, izveden i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Rađen je prema tekstu Vjekoslava Jankovića i Vladimira Andrića.

Ovaj dječji mjuzikl rađen je prema motivima jedne od najpoznatijih bajki iz slavne radionice braće Grimm. A riječ je o koprodukcijskoj predstavi vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić i osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Od vinkovačke premijere, koja je bila 3. ožujka imali smo deset izvedbi. I zaista, gdje god smo došli, djeca su uživala, djeca su s nama pjevala i na kraju je uvijek dobro i pobijedilo,  kaže redatelj Vladimir Andrić.

Mjuzikl 'Crvenkapica' zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji Vinkovaca. Mladi akademski glumci i studenti glume na scenu su donijeli posebnu energiju.

Ovo mi je prva veća uloga u dječjoj predstavi. Igram Crvenkapicu. Bio mi je užitak raditi, bilo je lijepo, bilo je zabavno, a i malo naporno,  otkriva glumica Katarina Šestić koja tumači naslovnu ulogu.

Mi smo lovca zamislili kao jednog tradicionalnog čuvara slavonske šume. Odabir za ulogu je bio jedan seoski lugar, tako da lovac ne zapuca u predstavi, objašnjava Ivan Pokupić koji nastupa u ulozi lovca Luke.

Crvenkapica je mjuzikl pun šarenih kostima, transformacije prostora i originalne glazbe s čak 17 pjesama.

Priča je poučna, a poruka je da se djeca trebaju čuvati opasnih i zlih ljudi. I da to ne mora uvijek biti vuk iz bajke. Te da na kraju, ipak, dobro pobjeđuje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!