16:46 / 03.10.2018.

Autor: HRT

Čuvarkuće promiču očuvanje okoliša i suživot s prirodom

-

-

Foto: - / -

Učenici OŠ Ante Starčevića iz Viljeva, u sklopu zadruge Čuvarkuća, izrađuju raznolike proizvode i koriste sve što im priroda daje i što uzgoje u svom vrtu. Promiču očuvanje okoliša, suživot s prirodom, ali i razvijaju poduzetništvo.
Učenici OŠ Ante Starčevića iz Viljeva, u sklopu zadruge Čuvarkuća, izrađuju raznolike proizvode i koriste sve što im priroda daje i što uzgoje u svom  vrtu. Promiču očuvanje okoliša, suživot s prirodom, ali i razvijaju  poduzetništvo. I njihov vrt natječe se u ekološko-obrazovnom projektu Hrvatske radiotelevizije Najljepši školski vrtovi.
 
S novom školskom godinom počele su i obveze u školskom vrtu. Valja ga pripremiti za zimu i posaditi sezonsko povrće. Uz luk i ostalo povrće u plasteniku, u školskom vrtu uzgajaju i različito bilje.

Prave čajeve, a od nekih biljaka nastaju i metle. Ništa se ne baca, sve se iskoristi, pa i ciklina kora od koje se prave prirodne boje koje se upotrebljavaju u likovnoj nastavi.

Čuvaju se i stare sorte i promiče zdrav život. No to nije sve u ovoj prirodnoj tvornici. Uči se i o poduzetništvu jer sve što se proizvede ili uzgoji ide u prodaju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!