17:13 / 04.07.2020.

Autor: Boris Kanazir/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Cvijeće i drveće"- ekološka akcija za najmlađe

-

-

Foto: - / -

Prva ekološka akcija "Cvijeće i drveće" održana je na zagrebačkom Jarunu. Osmišljena je kako bi se kod najmlađih potaknulo razvijanje ekološke svijesti.
Prva ekološka akcija "Cvijeće i drveće" održana je na zagrebačkom Jarunu. Osmišljena je kako bi se kod najmlađih potaknulo razvijanje ekološke svijesti.

Djeca su sudjelovala u sportskim igrama, druženju s profesorom Baltazarom i ekološkim radionicama.

Kako i zašto čuvati okoliš - djeca dobro znaju, često i bolje od odraslih.

- Ne moramo stalno kupovati novo, nego možemo iskoristiti staro. Ne moramo koristiti plastične, nego papirnate stvari koje se brže obnove, govori Gita.

- Djeci je već poznat pojam recikliranja i čuvanja prirode i održivog razvoja, međutim lijepo je da to i primjenjuju, pa da im se s vremena na vrijeme ponude ovakve nekakve stvari gdje zaista mogu i edukativno i korisno i zabavit će se, istaknula je Anita Vukušić Crevar, organizatorica akcije "Cvijeće i drveće".

Koliko je važno brinuti se za prirodu čuli su i iz ulomaka slikovnice "Mala sirena i dječak Roko".

- Priroda može bez nas, ali mi ne možemo bez prirode i jako je bitno upravo mladima prenositi takve teme jer svijet ostaje na mladima onakvim kakvim smo ga mi ostavili, naglašava Rosie Kugli, autorica knjigoslikovnice "Mala sirena i dječak Roko".

Ekologiju i znanost spojili su u radionicama s profesorom Baltazarom.

- Jedna je vezana uz robotiku s našim kolegama iz Smart Playa i druga koja je zapravo vrlo jednostavna, sa slamčicama, gdje vidimo već da i roditelji uživaju u tome, gdje se rade razni oblici, govori Dado Komerički iz Udruge "Profesor Baltazar".

- Svidjelo mi se ovo kako sam vozio robota. Naučio sam da  možeš i tu biti kreativan, rekao je Toma.

Sva djeca na dar su dobila sadnice cvijeća.

- Presadit ću je prvo u neku malo veću teglicu i zalijevati  dok ne naraste, rekla je Tara.

Jer svaki cvijet ulog je za zdraviju, sretniju i ljepšu budućnost na našem planetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!