19:37 / 25.10.2018.

Autor: T.V./T.M./HRT

Dalmalino uveseljava djecu – humanitarna akcija za KBC Osijek

-

-

Foto: - / -

Splitski dječji klub Dalmalino prvi puta humanitarnu akciju organizira u Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra. Uz djeci omiljenu Elsu danas u 10 sati djecu će uveseljavati i mnogi drugi.
Splitski dječji klub Dalmalino prvi puta humanitarnu akciju organizira u Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra. Uz djeci omiljenu Elsu danas u 10 sati djecu će uveseljavati i mnogi drugi.

“Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti! Cilj je u zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti djete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja”, ističe predsjednik Udruge Zoran Vrsalović.

U akciji na osječkoj pedijatriji sudjeluju Plesni studio Illusion, HKUD Osijek 1862, Plesni klub Mambo, Klub za djecu i mlade Moltonko, Dječja folklorna skupina KUD-a Leopold, Muška klapa HOPGD Zrinski i Klub ritmičke gimnastike Osijek.

"Nakon deset godina organizacije humanitarne akcije 'Dalmalino uveseljava djecu', priređena 52 programa u 8 gradova i 11 bolničkih centara, preko 2000 korisnika i 1800 sudionika s radošću po prvi put najavljujemo priredbu u KBC-u Osijek", stoji na Facebook stranici splitskog dječjeg kluba.

"U zimu 2009. godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširio i na druge bolničke centre u Hrvatskoj – u Zagrebu, Varaždinu, Šibeniku, Rijeci, Zadru, Puli, Dubrovniku...”, pojašnjava Vrsalović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!