17:12 / 02.11.2018.

Autor: T.V./K.T./HRT

Dalmatinski okusi i Nikolinine vješte ruke dobitna su kombinacija

-

-

Foto: - / -

Lisnato tijesto, domaći džem od naranče, nadjev od rogača i svježe smokve osnovni su sastojci 'Štrudle Dalmatine', originalnog recepta škole Stanka Ožanića kojim su se predstavili na ovogodišnejm Interslastu.
Svakom turističkom središtu dobro će doći i kreativni slastičari i pekari. Upravo takvi dolaze iz zadarske Srednje škole Stanka Ožanića, koja niže uspjeh za uspjehom. Na nedavnom Međunarodnom kongresu slastičarstva, učenica Nikolina Grubešić sa svojom je savijačom osvojila drugu nagradu žirija.

Lisnato tijesto, domaći džem od naranče, nadjev od rogača i svježe smokve osnovni su sastojci 'Štrudle Dalmatine', originalnog recepta škole Stanka Ožanića kojim su se predstavili na ovogodišnejm Interslastu. Dalmatinski okusi i Nikolinine vješte ruke osvojili su zahtjevna nepca stručnog ocjenjivačkog suda. "Nisam baš očekivala da ću dobit drugo mjesto, malo me šokiralo ali bitno je da sudjelujemo", ističe nagrađena učenica. Samozatajna Nikolina oduvijek je, kaže, znala da će se baviti pekarstvom. San joj je pokrenuti vlastiti posao.

Biti pekar ili pekarica nije lako. Traženi su, a sve ih je manje. Kako pripada deficitarnim zanimanjima Zadarska županija potiče upise, pa je ove školske godine upisano desetero novih budućih pekara. Možda Nikolinin uspjeh i velika ljubav prema pekrstvu potaknu još nekoga.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!