Dan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku

22.02.2018.

18:39

Autor: E.L.S./S.D./HRT

default error photo
Uz diskusiju o freelancingu na Danu karijera ipak pojavili su se i poslodavci koji traže pomorce.
Na Sveučilištu u Dubrovniku održan je Dan karijera. Prilika je to studentima da iz prve ruke doznaju što ih očekuje nakon završetka studija. Tema ovogodišnjeg Dana karijera bio je Freelancing.

Dan karijera obično služi kako bi se studenti upoznali s poslodavcima i zanimanjima za koje se školuju i iz prve ruke doznali što ih očekuje u budućem poslu. No ove godine tema je usmjerena na samozapošljavanje. Freelancing je sve češći oblik zapošljavanja.

Panel diskusija okupio je zanimljive sugovornike. Bilo je riječi o dobrim aspektima freelancinga, ali i o poteškoćama, zamkama i preprekama koje očekuju sve one koji se odluče za taj profesionalni put.

Uz diskusiju o freelancingu na Danu karijera ipak pojavili su se i poslodavci koji traže pomorce. Posebno za studente pomorskog smjera organizirana je panel diskusija "Od diplome do kadeta".

U potrazi smno za kadetima, znamo da je teško naći kadeturu i drago nam je da se možemo predstaviti, da možemo naći najbolje studente. Inače tražimo  decking kadete odnosno kadete palube i asistente stroja, izjavila je Marina Maras, Thome Zadar.

Studij Akvakulture i studij sestrinstva također su se na zanimljiv način predstavili na Danu karijera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!