17:49 / 22.04.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Dan planeta Zemlje: slikovnica o odnosu prema prirodi

-

-

Foto: - / -

Dan planete Zemlje povod je bio za našu književnicu Rosie Kugli da u danima izolacije stvori slikovnicu o odnosu prema prirodi - 'Mala sirena i dječak Roko'.
Dan planeta Zemlje povod je bio za našu književnicu Rosie Kugli da u danima izolacije stvori slikovnicu o odnosu prema prirodi.

'Mala sirena i dječak Roko' jedna je od prvih hrvatskih knjiga-slikovnica nastalih u doba korone: U ovim teškim i nadasve izazovnim vremenima, kada je sve naizgled stalo, književnost ima potrebu živjeti i tako pridonijeti boljitku društva. Slikovnica aktualizira trenutne probleme, ali i educira o temeljnim životnim vrijednostima, ističe autorica Rosie Kugli.

Knjiga, na zanimljiv i djeci prihvatljiv način opisuje život dječaka Roka i sirene Adrijane, te potiče na razmišljanje koliko je važna naša uloga u očuvanju života na Zemlji. Pričati o tomu danas je važnije no ikada, pogotovo zbog smrtonosnog virusa koji je zaustavio i paralizirao naše živote na način koji nismo mogli ni zamisliti.

- Vrijeme je da se aktivnije uključimo u edukaciju djece o ekološki ispravnom ponašanju i tako potaknemo razvoj u skladu s temeljnim životnim vrijednostima. Konačno, svijet ostaje mladima, onakav kakvog smo im ga mi ostavili, poručila je Kugli.

Pogledajte razgovor s Rosie Kugli koja se video pozivom uključila u emisiju Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!