09:05 / 12.10.2018.

Autor: HRT

Dani Erasmusa - sudjelujte u programima Europske unije

-

-

Foto: - / -

"Recimo svijetu koliko smo ponosni što smo Europljani, ujedinjeni u različitosti", poručuju organizatori.
Diljem Europe i ove se godine obilježavaju Dani Erasmusa („Erasmus Days") na kojima će građani sudjelovanjem u brojnim događajima u europskim gradovima imati priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. "Recimo svijetu koliko smo ponosni što smo Europljani, ujedinjeni u različitosti", poručuju organizatori.

Danas, prvi dan manifestacije - rezerviran je za predstavljanje rezultata projekata u gradovima i zemljama sudionicama. Svi događaji - seminari, sastanci, izložbe fotografija, koncerti, radijske emisije, konferencije, digitalne aktivnosti - mogu se pretraživati na interaktivnoj karti na portalu www.erasmusdays.eu.

Dan inspiracije (Inspiration Day) središnji je događaj na području Hrvatske. Sudjelovanjem u brojnim događajima u europskim gradovima građani imaju priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

Sudionici mogu upoznati iskusne korisnike koji će svojim inspirativnim pričama iz
prve ruke, kroz praktične primjere i svoje iskustvo u provedbi projekata, najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj koje sudjelovanje u programu Erasmus+ može imati na pojedince i organizacije s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Sutra, 13. listopada 2018., devet milijuna bivših i trenutačnih korisnika programa Erasmus+ pokazat će svoj europski ponos te predanost Europi. Budući da je 2018. Europska godina kulturne baštine, posebno će se predstaviti i sudionici s područja kulture.

Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. U dva dana trajanja te manifestacije ukupno je održano 625 događaja u 324 grada u 11 europskih zemalja.

Više o projektu i današnjim događanjima objasnile su Tina Matovina, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije i Snježana Kovač, Škola za cestovni promet.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!