16:36 / 31.10.2018.

Autor: HRT

Dani kruha u Šubićevcu

-

-

Foto: - / -

Posjet djeci s invaliditetom je važna životna lekcija - za velike i male.
Dva puta na godinu šibenski Centar za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" otvara svoja vrata. Način je to na koji se bore protiv stigmatizacije osoba s intelektualnim teškoćama. I tvrde, pomaka ima. A za goste iz šibenskih dječjih vrtića i udruga, uvijek pripreme brojne radionice.

Biju bitku za normalan život. Smesti se ne daju. Ali potporu priželjkuju. Što im vrijedne ruke mogu - pokazali su gostima. Dočekalo ih je šest kreativnih tematskih radionica.

Dva puta godišnje Centar otvara vrata. Otkako je osnovan '67. slovi kao uzorna ustanova, ima 180 korisnika - u osnovnim i srednjih odgojno obrazovnim skupinama. Dolaze im i djeca na rehabilitacijske postupke. Žele priključiti djecu iz redovnih vrtića, škola i u ovim ih inkluzivnim radionicama učiti različitosti, druženju prihvaćanju. Jer posjet djeci s invaliditetom važna je životna lekcija - za velike i male.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!