Darko Šeparović: osvajanjem nagrada do objave knjiga

17.04.2019.

12:31

Autor: Koraljka Kirinčić/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Mladi arhitekt Darko Šeparović 2015. godine osvojio je nagradu 'Na vrh jezika' koja mu je donijela objavljivanje pjesničke zbirke 'Autopilot', a nagrada 'Drago Gervais' za najbolji neobjavljeni rukopis omogućila mu je tiskanje proznog prvijenca 'Krvotok'.
Mladi arhitekt Darko Šeparović 2015. godine osvojio je nagradu 'Na vrh jezika' koja mu je donijela objavljivanje pjesničke zbirke 'Autopilot', a nagrada 'Drago Gervais' za najbolji neobjavljeni rukopis omogućila je tiskanje njegova proznog prvijenca, romana 'Krvotok'.

Šeparović je rođen i odrastao u Veloj Luci na Korčuli, a u Zagrebu je studirao, živi i radi. Kao arhitekt radi u arhitektonskom uredu, a poeziju i prozu piše u slobodno vrijeme. Voli odlaziti na 'partije' koje smatra vrstom eskapizma.
Pjesnik s diplomom arhitekta Prosudbeno povjerenstvo pri dodjeli nagrade, koja je Šeparoviću omogućila objavu prvog romana 'Krvotok', istaknulo je kako je u raspravi naglašeno da se predloženi rukopis izdvaja svojom inovativnošću i provokativnošću.

- Tematski, riječ je o rukopisu koji će privući i zadržati čitateljevu pažnju. I to prije svega smjelim, i uglavnom uspjelim, izborom i slaganjem motiva, te posezanjem za izazovnijim načinima građenja kompozicije, izmjenom pripovjedačkih perspektiva, odstupanjem od očekivanih kronologičkih sljedova i rasporeda događaja, zaključio je žiri koji je Šeparovićev rukopis nagradio za 2017. godinu.

O njegovu romanu koji se bavi se sjećanjima unutar ljubavničkog odnosa s Darkom Šeparovićem razgovarali smo u studiju emisije Knjiga ili život:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!