17:56 / 13.03.2018.

Autor: T.V.//HRT

Darovitoj djeci potrebno je ponuditi dodatne izazove

-

-

Foto: - / -

Darovitoj djeci potrebno je ponuditi dodatne izazove, poput radionica koje se organiziraju u nekim školama na kojima djeca usvajaju nova znanja i vještine.
Darovitoj djeci potrebno je ponuditi dodatne izazove, poput radionica koje se organiziraju u nekim školama na kojima djeca usvajaju nova znanja i vještine. Bjelovarska udruga Zvrk i ove godine provodi besplatne programe za učenike svih osnovnih škola u Bjelovaru gdje rade sa stručnjacima.

Uz pomoć asistenta s fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba bjelovarski osnovnoškolci svladavaju ono što je u stvarnom životu bitno - sistematično rješavanje problema. Na informatičko-računarskoj radionici rade po programu koji je namijenjen starijoj, odnosnoj nadarenoj djeci.

Dvadeset i petero djece iz bjelovarskih škola raspoređeno je u skupine i rade s nekoliko stručnjaka. Takav program provodio se i lani, a ove godine za njega su od mjerodavnog ministarstva dobili 50 tisuća kuna. U planu im je educirati i nastavnike te roditelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!