17:23 / 05.02.2020.

Autor: I.D./HINA

Desetogodišnji belgijski genijalac želi studirati u Svetoj zemlji

Foto: Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL

Foto: Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mladi belgijski genij želi studirati na nekom izraelskom sveučilištu i promijeniti svijet.
Laurent Simons, 10-godišnje belgijsko čudo od djeteta koji je studirao elektrotehniku, želi nastaviti studij u Izraelu, objavio je izraelski veleposlanik u Bruxellesu.

- Ovaj mali belgijski genij želi studirati na nekom izraelskom sveučilištu i promijeniti svijet. Koje sveučilište će pobijediti, napisao je na Twitteru veleposlanik Emmanuel Nashson.

Laurent ima kvocijent inteligencije 145 i školu u Belgiji završio je u ljeto 2018. godine. Studiranje je prekinuo krajem 2019., malo prije nego što je trebao diplomirati na elektrotehničkom fakultetu u Eindhovenu i to zbog spora s upravom sveučilišta na jugoistoku Nizozemske.

Odluku o prekidu studija donijeli su roditelji, rekao je Laurentov otac Alexander Simons.

Prema sveučilištu, roditelji su željeli da Laurent završne ispite položi krajem prosinca, prije 10. rođendana. No, sveučilište je smatralo da je to nemoguće i da bi, po rasporedu studiranja, mogao diplomirati sredinom 2020.

Laurenta zanima biotehnologija, posebno umjetni organi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!