Srednjoškolci kozmetičari državno natjecanje održali su online

29.01.2022.

07:01

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/HRT

Digitalno školsko natjecanje

Digitalno školsko natjecanje

Foto: Dnevnik / HRT

COVID je promijenio način života, način održavanja nastave, ali i natjecanja. Ovaj put nije riječ o usmenom ili pismenom natjecanju, nego o državnom natjecanju kozmetičara u šminkanju. Zanimljivo je vidjeti nadmetanje takve vrste na digitalni način.

Ema, učenica 4. razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, uoči natjecanja objasnila je kako će se ono održati.

- Imamo dvije kamere, jedna snima cure, jedna cijeli prostor i onda oni ocjenjuju preko zooma, rekla je.

Ocjenjuje ih povjerenstvo smješteno u drugoj prostoriji. Putem videoplatforme mogu vidjeti sve finalistice.

- Gledat ćemo kako je podloga aplicirana, kako su iscrtane usne, obrve, obratit ćemo pažnju na detalje, objasnila je Ana Marija Rubić, predsjednica Povjerenstva na državnom natjecanju.

Na natjecanje se javilo 29 učenica iz 11 škola, a u finalni krug ušlo ih je pet. 

- COVID nam je donio i nove izazove i izazove vezane za organizaciju natjecanja, tako da je ovo prvo natjecanje u šminkanju koje se organizira za srednje škole online, rekla je Ana Koletić, voditeljica Aktiva kozmetike.

U Povjerenstvu su pažljivo gledali svaki potez kista, nanošenje šminke i odlučili - pobijedila je Petra iz Srednje strukovne škole u Varaždinu. Inače kozmetičari, bilo trogodišnji, četverogodišnji ili medicinski smjer, među srednjoškolcima su visoko na popisu poželjnih zanimanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!