18:12 / 10.07.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Dječje ljeto u Kinu Bibijada

-

-

Foto: - / -

Filmovi iz ljetnog programa namijenjeni su dobnim skupinama od 3+, 7+, 8+ i 9+, iako će ove tople, duhovite, dirljive i poticajne ljudske priče nesumnjivo biti zanimljive svim generacijama.
Ako ste se umjesto na moru ili u planinama našli u vrućem Zagrebu potražite osvježenje, hlad i zabavu u Kinu Bibijada koje i ove godine donosi besplatne filmske projekcije tijekom ljetnih praznika.

Od 24. lipnja do 1. rujna, svake srijede i nedjelje u 17 sati, najmlađi gledatelji moći će svoj dnevni boravak zamijeniti kinodvoranom i provesti cijelo ljeto ispred velikog platna na besplatnim projekcijama.

Zagreb Film Festival i kino Europa donose ukupno 21 projekciju, 9 filmskih naslova prikazanih tijekom godine u sklopu redovnog programa Kina Bibijada i na KinoKino Festivalu.

Ljetna sezona otvara se u nedjelju 24. lipnja projekcijom filma koji je na ovogodišnjem KinoKino Festivalu osvojio nagradu dječjeg žirija za najbolji film - 'Brailleovo srce'.  Riječima malih žirijevaca, film su izabrali jer je „probudio najviše emocija u nama te nas je naveo da pratimo svoje snove bez obzira što nam stajalo na putu.“ Također su pohvalili odličnu glumu i zanimljivu priču o neustrašivoj Marie, darovitoj čelistici koja zbog rijetkog poremećaja ubrzano gubi vid, no uspješno prevladava sve teškoće uz pomoć razrednog blesana Victora koji je beznadno zaljubljen u nju.

Uz 'Brailleovo srce', prikazat će se i pobjedničke filmove prema odluci profesionalnog žirija iz 2018., film  'Oči u oči', i iz 2017. film 'Dan kada je moj otac postao grm'.

Već tradicionalno tijekom trajanja ljetnog programa prikupljat će se radove mlade publike inspirirane odgledanim filmovima, te će se biti organizirana izložba dječjih radova.

Filmovi iz ljetnog programa namijenjeni su dobnim skupinama od 3+, 7+, 8+ i 9+, iako će ove tople, duhovite, dirljive i poticajne ljudske priče nesumnjivo biti zanimljive svim generacijama.

Ulaz je slobodan uz prethodno preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni kina Europa. Broj besplatnih ulaznica je ograničen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!