Dječji festival "ZGodionica" na zagrebačkom Bundeku

25.08.2022.

11:06

Autor: V.G./Hina/HRT

Dječji festival "ZGodionica" na zagrebačkom Bundeku

Dječji festival "ZGodionica" na zagrebačkom Bundeku

Foto: PROMO fotografija / HRT

Dječji festival ZGodionica počet će u petak na zagrebačkom jezeru Bundeku, a trajat će 17 dana tijekom kojih će se održati niz besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacija.

Festival će sutra u 18 sati otvoriti veliki znanstveni show "Ledeni izlet" kojim će, kako najavljuju organizatori, ekipa iz AHA Pokusa dati svoj doprinos borbi protiv globalnog zatopljenja i to - lokalnim zamrzavanjem.

U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke, koji 2. rujna gostuje na Bundeku.

Tu je i Energetski institut Hrvoje Požar s EU projektom LABEL2020 u okviru kojega je i osmišljen simpatičan lik Labelko koji također dolazi na ZGodionicu.

Za male ljubitelje biljaka i prirode pripremljene su radionice sadnje bilja, a djecu očekuje i radionica plesa na svili. Ples na svili je kombinacija gimnastike, plesa i akrobacija i pomaže razvoju lokomotornog sistema djeteta.

Na rasporedu su i sportske aktivnosti poput squasha, badmintona, košarke i crossfita. Također, organizatori najavljuju "Harry Potter radionice ministarstva magije", plesne radionice Universe Dance Crewa, radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, "ludu slikaonicu s mlijekom i pjenom za brijanje", crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom....

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni. Detaljan program i sve informacije dostupni su na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!