Išarana fasada vrtića zasjala u novom ruhu

04.09.2021.

07:00

Autor: Katarina Barač-Perošević/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Šareni vrtić - svaka strana priča svoju priču

Šareni vrtić - svaka strana priča svoju priču

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Potaknuti dugogodišnjom nebrigom za vanjštinu vrtića i škola u Osijeku, supružnici Matković došli su na zamisao kako likovnim intervencijama na derutnim pročeljima kreirati mjesta u kojima će se djeca osjećati ugodno. Tako je Dječji vrtić "Mak" dobio nov izgled.

Kao platno, umjetnicima su poslužila betonska pročelja. Išarane fasade brzo su poprimile veseliji izgled.

- Motivi su lišće, biljke, životinjski svijet, šuma i tako dalje, sve što u biti treba zemlju, sve što raste u zemlji pa čak i fosili, fosili dinosaura, rekao je Jasmin Mišković, umjetnik iz Osijeka.

- Osim što bojom pridonosimo nekom vedrijem raspoloženju kod djece, ali i kod odraslih, bit je u toma da djeca nauče na neki način raspoznavati određene voćke, povrće, a i ostale tematske cjeline koje se nalaze u sklopu vrtića, dodaje Tea Jurišić, umjetnica iz Baške Vode.

Svaka strana vrtića priča svoju priču.

- Mi smo jako zadovoljno što svaki taj mural nosi edukativni sadržaj koji ćemo mi raditi s djecom, naravno da su i djeca zbog toga zadovoljna, rekla je Ena Knežević, voditeljica u DV "Mak" Osijek.

Umjetnicima iz Rijeke, Osijeka i Zagreba pomogla su i djeca, a sve je počelo još u lipnju na inicijativu roditelja Matković.

Novim izgledom Dječji vrtić "Mak" sigurno će biti još ljepše i ugodnije mjesto za igru i boravak osječkih vrtićaraca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!