Djevojčice iz Stankovaca ne sanjaju o baletu, više ih zanima lopta

24.10.2022.

19:53

Autor: Melita Šare/T.V./Dnevnik/HRT

Nogometašice iz Stankovca

Nogometašice iz Stankovca

Foto: HTV / HRT

Među stanovnicama Stankovaca, mjesta u Ravnim kotarima, vlada prava pomama za - nogometom. Gotovo svaka treća mlada Stankovčanka trenira nogomet u mjesnom klubu. Pobjeđuju i dječake.

Dvanaestogodišnja Gracijela Bubica toliko voli nogomet da ponekad i zaspi s loptom u krevetu, poput Luke Modrića u djetinjstvu. "Na nogu" može i do 400 puta , bez prekida.

"Na nogu" , glavom i tako tri puta tjedno, plus još po dvije utakmice. Pobjeđuju u županijskoj i dalmatinskoj ligi i protiv dječaka.

- Nedavno si igrao utakmicu protiv djevojčica? I? Pa dobre su bile, bit će nešto od njih, kaže Jure Klarić, nogometaš iz Stankovaca.

- Mi smo igrale s dečkima i imali smo pet utakmica i dobile smo svih pet utakmica, ponosno otkriva Gabrijela. 

Otkud ta popularnost ženskog nogometa u Stankovcima? Imaju jednu reprezentativku iz svog mjesta, a i kao u svakom selu organizirane slobodne aktivnosti su rijetke pa su cure odlučile ravno na travnjak.

- Izgleda da ne sanjaju o baletu, čekaju stalno kad će trening, kad će liga, kaže Grgo Pelajić, voditelj škole nogometa.

- Jel' vas trener puno tlači da trčite po travi? Nije, to samo za stariju grupu. Mi trčimo, al ne baš puno, otkriva Petra, nogometašica iz Stankovaca.

Mame su počele pratiti svoje kćeri na treninzima. Od razvoženja s treninga na trening i same su se odlučile istrčati na teren.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!