17:28 / 28.05.2019.

Autor: Hrvoje Šimunović/HRT

Do petice na pilates loptama

-

-

Foto: - / -

Za razliku od višesatnog sjedenja na klasičnim stolcima, pokazalo se da sjedenje na pilates loptama ima višestruke zdravstvene prednosti, a to su prepoznali i prvašići.
Učenici prvih razreda osječke Osnovne škole Ivana Filipovića umjesto na stolcima već nekoliko tjedana sjede na pilates loptama. Riječ je projektu koji je već zaživio u nekoliko osnovnih škola u Hrvatskoj.

Za razliku od višesatnog sjedenja na klasičnim stolcima, pokazalo se da sjedenje na pilates loptama ima višestruke zdravstvene prednosti, a to su prepoznali i učenici prvog razreda. Kažu da su im lopte isprva bile iznenađenje, a danas na njima sa zadovoljstvom sjede tijekom nastave jer su udobne i zabavne.

Projekt je u Osijek stigao nakon dobrih iskustava u nekoliko hrvatskih osnovnih škola, a danas ga, uz učenike, pozdravljaju i roditelji i nastavnici. Vodstvo škole ističe da je uvođenje pilates lopti za prvašiće ideja koju treba razvijati, pa bi jednoga dana to mogla postati uobičajena praksa.

Zadovoljnim prvašićima preostaje samo zagrijati svoje pilates lopte i pred kraj školske godine krenuti u lov na nove petice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!