17:06 / 22.12.2020.

Autor: Dominique Bratović Vela/Dnevnik/IMS/HRT

Dodijeljene prve stipendije iz Zaklade MIOC Alumni

-

-

Foto: - / -

Na inicijativu bivših petero učenika zagrebačke XV. gimnazije, popularnog MIOC-a, osnovana je Zaklada MIOC Alumni koja će stipendirati dvoje izvrsnih budućih učenika.
Na inicijativu bivših petero učenika zagrebačke XV. gimnazije, popularnog MIOC-a, osnovana je Zaklada MIOC Alumni koja će stipendirati dvoje izvrsnih budućih učenika s po 8 tisuća kuna godišnje.

Dodijeljene su prve dvije stipendije, ali i jedna potpora za učenje od 6 tisuća kuna i jedna potpora za ljetnu znanstvenu školu. Moto zaklade je "nekome promijeniti život".

- Cilj nam je omogućiti osmašima koji nisu iz Zagreba nego iz manjih mjesta, a koji su nadareni, pametni i voljni se razvijati, da dođu u MIOC i da su im svi životni troškovi pokriveni dok uče u MIOC-u, rekao je Filip Ivkovich, upravitelj Zaklade MIOC Alumni, bivši učenik XV. gimnazije.

- Ideja je definitivno pohvalna nadam se da ću ja moći sudjelovati u tako nečem kad završim fakultet, rekla je Lucija Burić, dobitnica stipendije Zaklade MIOC Alumni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!