Dok su djeca u karanteni, oni im grade igralište

31.03.2020.

16:07

Autor: Pero Štrbe/Jure Jerković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Malonogometnu dječju stanku iskoristio je graditelj igrališta Anđelko Paponja i prionuo na posao. Povećao je dimenzije igrališta i postavio zaštitnu mrežu.
Zbog hladnoće, kao i zbog koronavirusa, djeca se ne igraju na otvorenome. Ali kad se stanje smiri, u metkovskoj četvrti Pržine moći će na novo igralište, za koje su zaslužna 2 dobrotvora - jedan je darovao zemljište, a drugi izgradio igralište.

- Koronavirus - najnovije informacije 

- Danas je igralište prazno, ali da nije ove korone bolesti, da nije ove potrebe za pažnjom, ovdje bi sada vrvjelo od djece, rekao je umirovljeni profesor Dragan Dodig.

Malonogometnu dječju stanku iskoristio je graditelj igrališta Anđelko Paponja i prionuo na posao. Povećao je dimenzije igrališta i postavio zaštitnu mrežu.

- Ima puno djece i kad dođu svi na igralište, preusko je. Tako da sada za ova 3,5 metra im daje još više prostora da budu slobodniji, rekao je graditelj Anđelko Paponja.

Anđelko je sam uredio igralište na zemljištu umirovljenog profesora Dodiga. Zemljište je građevinsko, ali profesoru se ne žuri s prodajom.

- Dao sam sve dok se ne proda da djeca se mogu slobodno igrati uživati ovdje, uživati u sigurnosti i pod brižnom pažnjom svojih roditelja, dodaje Dodig.

- Nema igrališta ovdje u blizini, igralište je tek u gradu, daleko od nas. Ne možemo ih pratiti, gledati i radi toga sam napravio ovdje ovo igralište, rekao je Paponja.

Proširenje igrališta podrazumijevalo je i dodatne radove, ali, bez brige - vrijedne graditeljske ruke i to će napraviti. Za to vrijeme djeca će disciplinirano čekati kod kuće da se situacija poboljša. Kad ponovno zaigraju na "male branke", sreći dvojice dobrotvora neće biti kraja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!