10:46 / 21.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Dostupna "Mudrica", e-Dječja kartica s pogodnostima za roditelje

Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu roditelja i njihove djece, poručuje Josić.
Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od ponedjeljka je dostupna e-Dječja kartica Mudrica, koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti.

Projekt je to Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM).
Kartica je to bez članarine, koja donosi pogodnosti za sve roditelje neovisno o broju djece i dohodovnom cenzusu.

Za korištenje je dostupna putem mobilne aplikacije Mudrica, na jednostavan i pristupačan način. Budući korisnik e-Dječje kartice trebat će podnijeti zahtjev za korištenje u sustavu e-Građani gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Po dobivanju aktivacijskih podataka, instaliranja mobilne aplikacije Mudrica te unošenja ID-a korisnika i aktivacijskog koda, mogu se koristiti pogodnosti koje Mudrica pruža

Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece, ističe državna tajnica Središnjeg ureda Željka Josić i napominje kako je u tom konsenzusu okupljen široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih za obitelj bitnih područja.

- Zato vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera koja će za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije roditelja i njihove djece, poručuje Josić.

Prednosti te kartice ističe i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

- Ovo je potpuno digitalizirana usluga u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima. Sustav e-Građani trenutno broji preko milijun sto pedeset tisuća jedinstvenih korisnika kojima su na raspolaganju 78 usluga, izjavio je Gršić.

Popis partnera i informacije o pogodnostima i popustima dostupne su na web stranici Mudrice https://www.e-djecjakartica.hr/, priopćio je Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!