Dubrovački studenti obnavljaju derutne klupe

07:00 / 18.05.2022.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

Dubrovački studenti obnavljaju derutne klupe

Dubrovački studenti obnavljaju derutne klupe

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Nekoliko odjela Sveučilišta u Dubrovniku udružilo je snage i obnavljaju derutne klupe. Fokusirani su na održivost i zaštitu resursa.

Radna atmosfera na dubrovačkom Sveučilištu - studenti ekonomije u suradnji s odjelom za umjetnost i restauraciju obnavljaju derutne klupe.

- U oviru kolegija Održivi turizam radimo jedan dio zaštite resursa. Recikliramo klupe koje su uništene. Obnavljamo ih i stavljamo ponovno u upotrebu, kaže izv. prof. Ana Portolan, s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Docentica Iris Lobaš Kukavičić sa Odjela za umjetnost i restauraciju napominje kako je dubrovačko sveučilište integrirano. Suradnja je, dodaje - jako važna, svako ima neku ideju i rezultati su tu.

Istodobno, motivirali su studente da budu društveno odgovorni i ostave trag na sveučilištu koje pohađaju. Nabavili su drvo - očistili ga, prebrusili, izrezali, dizajnirali.

- Sve je dobro prošlo, sve su klupe bile stare, sad su lijepe. Jedva čekamo sjediti na njima, kaže Jelena Cvjetković, studentica poslovne ekonomije, smjer turizam.

Ovo je tek početak projekta reciklirajmo, obnovimo i ponovno koristimo - u koji bi dugoročno mogli uključiti i građane.

Prve četiri klupe vratit će pred zgradu za poslovnu ekonomiju. Nema sumnje rado će ih isprobati i prolaznici - ne samo studenti..


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!