16:55 / 14.05.2018.

Autor: E.L.S./S.K.B./HRT

Đurđevac za djecu

-

-

Foto: - / -

Turizam u Đurđevcu ide dalje pa se priprema ponuda i turistička infrastrutkura i za višednevne posjete ovom dijelu Podravine.
U turističku se infrastrukturu posljednje dvije godine intenzivno ulagalo u Đurđevcu. Obnavljala se utvrda Stari grad, uređen je park sa životinjama, osmišljena atraktivna ponuda, pa u Đurđevac svakog dana turisti sve više stižu.

Desetak autobusa turista i danas je u Đurđevcu. Uz tri deve Tomicu, Đurđu i Dinu, posjetitelji uživaju u ugođaju hrvatske Sahare i društvu drugih životinja.

"Legenda o Picokima", priča o opsadi turske vojske i mudrosti Đurđevčana koji ispaljuju posljednjeg pijetlića na njih zahvaljujući animatorima i Interpretacijskom centru dostupna je sve dane u godini pa svi brzo nauče kako se još zovu stanovnici Đurđevca.

Imamo slatke muke samo da kordiniramo da tako kažem najezdu grupa autobusa i izuzetno smo sretni i ponosni što je Đurđevac svetli primjer kontinentalnog turizma i njegovog razvoja, kaže Mario Fuček, direktor TZ grada Đurđevca.

Do kraja rujna u galeriji Staroga grada otvorena je veličanstvena izložba 200 radova Pabla Picasa i mnogih svjetskih umjetnika - Homage Picasu. Već u prvim tjednima ova izložba po broju postetilja nadmašuje sve dosadašnje.

Ponudu zabavnih sadržaja, programa iz kulture, prirodnih ljepota prati i eno i gastro ponuda pa turisti, od vrtićaraca do umirovljenika imaju zaokruženu ponudu uglavnom jednodnevnih izleta.

Turizam u Đurđevcu ide dalje pa se priprema ponuda i turistička infrastrutkura i za višednevne posjete ovom dijelu Podravine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!