Veliki planovi za Đuro Đaković Montažu

04.10.2021.

17:03

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Đuro Đaković - montaža

Đuro Đaković - montaža

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mladi obrazovani kadrovi nužni su za opstanak i razvoj svake tvrtke. U Đuro Đaković Montaži iz Slavonskoga Broda uz obljetnicu postojanja i stoljeće metalske proizvodnje u gradu - upravo su niz projekata posvetili suradnji s lokalnom zajednicom i obrazovnim sustavom. Tako je nastala i izložba o povijesti tvrtke.

Sve fotografije na izložbi o 95 godina Montaže - djelo su učenika brodske Industrijsko-obrtničke škole. Ovu crnu bijelu, iz proizvodne hale, uprava tvrtke proglasila je najboljom, a autora nagradom ohrabrila.

- Imam u planu otvoriti svoj studio. Par godina možda ovako raditi kod nekoga, ali u planu je vlastiti studio otvoriti, ističe autor nagrađene fotografije Gabrijel Marek

- U Đuro Đaković Montaži i općenito u Đuri Đakoviću rade praktičnu nastavu industrijska zanimanja a sad smo našli načina kako bi i fotografi mogli doprinijeti ovoj proslavi, govori Marta Živatović, iz Industrijsko-obrtničke škole. 

Iskorištena će biti i za animiranje mladih za metaloprerađivačka zanimanja i STEM područje.

- Da dobijemo zapravo nove kapacitete, nove snage, nove mlade ljude koji će ostati u SB živjeti i raditi, ističe suvlasnik Đuro Đaković Montaže Darko Katić

- Naša budućnost se veže uz kadrove koje imamo trenutno i koje ćemo imati u budućnosti koje dobivamo iz lokalnih obrazovnih institucija, ističe Drago Čugura, predsjednik uprave Đuro Đaković Montaže. 

Pred kojima su novi izazovi pa im suradnja s gospodarstvom mnogo znači.

- Stoji u jednoj ključnoj riječi koja se zove industrija 4,0. To ej industrija koje povezuje strojarstvo, elektro tehniku .. računalstvo, informatiku. Da suradnjom s metalskom industrijom pokušamo unaprijediti tu industriju u smislu povećanja produktivnosti, kroz automatizaciju i razne druge procese, ističe ravnateljica Tehničke škole Slavonski Brod Vikica Lukić

Na početku sastavnica Đure Đakovića - Montaža je gradila mostove i spajala ljude širom svijeta. I sada je među vodećima u montaži industrijskih postrojenja, a u lokalnoj zajednici inovativan partner i pokretač pozitivnih promjena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!