08:12 / 14.09.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Dva projekta pop-up festivala suvremenog plesa Dance Inn Autumn 2018

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Foto: - / -

Ulaz na obje izvedbe je slobodan, a ulaznice se podižu na dan izvedbe na blagajni Teatra &TD.
Mini-festival suvremenog plesa Dance Inn u svojem jesenskom izdanju Dance Inn Autumn 2018 donosi od 20. do 23. rujna u sklopu Ganz Novog Festivala u Studentskom centru u Zagrebu dva projekta, "Turning Solo" ugledne njemačke plesne umjetnice Isabelle Schad i "Bolji život" istaknutog redatelja i dramaturga Saše Božića.

"Turning Solo" koreografkinje Isabelle Schad, koji će Nama Ferré izvesti 20. rujna u Galeriji SC, nastavak je serije radova te umjetnice koji kreiraju posebne i osobne portrete plesača kroz čisti tjelesni pristup, miješajući specifične ritmove i energije u koreografska iskustva. Svojevrsni plesni portret za Namu Ferré temelji se na njenoj sposobnosti neprekidne vrtnje  oko vlastite osi.

Dance Inn Autumn 2018 donosi i, 23. rujna u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, javnu pokusnu izvedbu novog projekta Saše Božića pod nazivom "Bolji život". Projekt nastaje u suradnji s izvođačima Petrom Hrašćanec, Natašom Dangubić, Jerkom Marčićem, Ugom Koranijem i Borisom Barukčićem.

Riječ je o završnome projektu Božićeve serije radova "On Entertainment", kojemu su prethodile predstave "Born to Please" i "Folk/Acts".

"Bolji život" u svoja dva dijela upušta se u distopiju zajedništva: Redatelj i izvođači sa znatiželjom žele progovoriti o krhkosti izvedbe kako bi ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima televizijskog spektakla te se pozabavili prolaznošću vremena, razotkrivajući pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima o tzv. boljem životu, stoji u najavi.

Projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu - Kultura Promjene / Teatar &TD, u sklopu projekta APAP - Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.

Ulaz na obje izvedbe je slobodan, a ulaznice se podižu na dan izvedbe na blagajni Teatra &TD.

Detaljan program festivala dostupan je na poveznici www.danceinn.org.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!