Dvanaestogodišnje čudo od djeteta

31.01.2022.

22:05

Autor: Ivana Perić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Ira Đerić Hasanac

Ira Đerić Hasanac

Foto: Dnevnik / HRT

Dvanaestogodišnja Ira iz Crikvenice već je osvojila mnogo nagrada i pehara. Bavi se plesom, baletom, akrobatikom i stepom. Natječe se od pete godine, višestruka je državna i europska prvakinja, a već je proglašena i najboljom sportašicom svoga grada.


Ira Đerić Hasanac

Ira Đerić Hasanac

Foto: Dnevnik / HRT

Teško je upoznati Iru Đerić Hasanac i jednostavno ne biti oduševljen. Ta je djevojčica svojim trudom i pregrštom volje u samo dvanaest godina uspjela više nego mnogi dugogodišnji sportaši. Počela je plesati sa smo tri, natjecati se s pet, a broj osvojenih odličja i nagrada odavno je prestala brojiti. 

- Kad sam bila mala, jako sam voljela kretati se općenito, bila sam živahna, stalno sam se vrtjela, plesala, skakutala i onda su mama i tata zaključili da bi bilo najbolje bilo uza mene plesati, a i sama sam izrazila želju da bi to jako voljela, rekla je Ira Đerić Hasanac, plesačica.

Tako je sve počelo. 

- Tražili smo neku aktivnost za nju jer smo vidjeli da ima puno energije i tako je ona s tri godine otišla na prvi trening u Kraljevicu i već taj prvi odradili u cipelicama jer je trenerica rekla da se slobodno može trenirati i već se vidjelo na prvi pogled i mi smo je nastavili dalje podržavati, rekla je Anita Hasanac, Irina majka.

Ona je višestruka državna i europska prvakinja, osvojila je brojna prva mjesta na međunarodnim natjecanjima i svjetskim festivalima, te odlične rezultate na svjetskim prvenstvima i svjetskim kupovima. Pleše sola, dua, grupe, formacije i produkcije, u disciplinama show, moderni balet, jazz, voli akrobatiku, a u posljednje vrijeme vježba i step. 

- Ira je jedan iznimni talent, prije svega divna djevojčica uvijek spremna pomoć drugima, a što se tiče plesnog rada izuzetno ustrajna, jako se trudi i zato jesu tako divni uspjesi oko nje, rekla je Marija Španja, trenerica.

- Mi nastojimo biti joj podrška, nastojimo je poticati u tome što radi jer vidimo da je to njezina velika ljubav, rekla je Anita.

Koja zahtijeva mnogo odricanja. Truda i rada. Vježbanja. No, Iri nije teško. 

- Ne, nije, mislim da je to sve vrijedno tog truda, Ira Đerić Hasanac, plesačica.

Valja upamtiti Irine riječi, jer samo tako možemo biti bolji među najboljima. Ira, sretno dalje!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!