Edukativne i kreativne radionice za zanimljivije školske ljetne praznike

26.07.2021.

16:56

Autor: Ana Papec/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Edukativne i kreativne radionice

Edukativne i kreativne radionice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kako bi učenicima osnovnih i srednjih škola školski praznici prošli u zabavi i učenju, pobrinule su se udruge Međimurski informatički klub i Mladi informatički stručnjaci. Za lipanj, srpanj i kolovoz pripremili su 17 edukativnih i kreativnih radionica iz STEM područja - od programiranja, izrade mrežnih stranica, 3D modeliranja i printanja do učenja kemije uz kuhanje.

3D modeliranje i 3D printanje za Jakoba nisu bauk. Štoviše, sviđa mu se što sam s pomoću računala može izraditi različite predmete.

- Naučio sam kako raditi u programu Tinkercadu, a sad se učim kako raditi u Fusionu 360. Sviđa mi se oko ove radionice da kada nešto napravimo da idemo to printati, rekao je Jakob, polaznik radionice.

Djeca tako na zanimljiv i zabavan način razvijaju kreativnost i inovativnost. Svijet tehnologije mlađem naraštaju nije stran, stoga je važno da se što više usavrše u tom području.

- To je jedna industrija koja raste i prije svega ona uči djecu maštovitosti te oni na taj način nauče kako vlastitu neku svoju ideju mogu pretvoriti u gotov proizvod te im je to velika motivacija da dalje se nastavljaju razvijati i unaprjeđivati u ovim modernim tehnologijama, rekao je Denis Vidović, voditelj radionice 3D print LEGO akademije.

Stečena znanja i vještine bit će im od velike pomoći u svakodnevnom životu.

- Od rješavanja nekih problema i kritičnih situacija pa sve do kasnijeg usavršavanja u njihovom školstvu i obrazovanju u kasnijim godinama, rekao je Viktor Lazar, predsjednik udruge Međimurski informatički klub.

Ovog ljeta za školarce su pripremili i neke nove sadržaje iz matematike, strojarstva i kemije. Upravo je radionica "Otkrivanje znanosti kuhanjem" pobudila veliko zanimanje među djecom. Budući kemičari bili su oduševljeni pokusima koje su uspješno svladali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!