Eko dan u OŠ Jabukovac

24.03.2022.

14:43

Autor: HRT/IMS

Eko dan u OŠ Jabukovac

Eko dan u OŠ Jabukovac

Foto: HTV / HRT

U osnovnoj školi Jabukovac u Zagrebu održan je Eko dan. Ova eko škola protekle dvije godine provodi praktičnu nastavu u prirodi te organizira različite radionice. 


- Svi razredi sudjeluju. Kompletna predmetna nastava i razredna nastava. Oni imaju svoje radionice, eko radionice, literalne, likovne, odlazak u prirodu a danas je jedna kombinacija svega toga. Razvijaju svoje vještine, razvijaju opažanja, zaključivanje i to je zapravo najbolji put učenja, rekao je Nenad Marković, profesor biologije i kemije, OŠ Jabukovac. 


- Mislim da ćemo bolje naučiti ako nešto vidimo baš i da će nam tako ostati u glavi. Radionice su isto jako poučne za život, za kasnije. Ako je ovogodišnja tema tlo, znat ćemo kako posaditi neke biljke, kako tretirati tlo i ja mislim da je jako poučno, kaže Vali Veselić, 8. razred OŠ Jabukovac.

- Svakako ovakve radionice gdje vizualno vidimo puno toga i radimo praktički, a ne gledamo samo nas čine puno boljim učenicima i možemo puno više naučiti nego da samo slušamo na redovnoj nastavi, rekao je Joel Znidaršić, 8. razred OŠ Jabukovac.

- Koristimo naravno sve to u našoj kuhinji. Eko je uzgoj, tako da naše kuharice zajedno s djecom to zaju uzeti i upotrebljavaju u kuhanju jela. i mrkvu i peršin i luk i sve ono što smo zasadili, kazala je Romana Šimunić Cvrtila, ravnateljica OŠ Jabukovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!