Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo među novijim sastavnicama osječkog Sveučilišta

23.07.2020.

16:43

Autor: Marina Gantar/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo među novijim je sastavnicama osječkog Sveučilišta.
Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo među novijim je sastavnicama osječkog Sveučilišta. Postoji od 2016., imaju 6-godišnji program koji se, za razliku od riječke i zagrebačke Stomatologije, temelji na ljubljanskom uzoru. Na petoj godini 96% programa čini praktični rad pa su ambulante nužne. Stoga na fakultetu planiraju dodatna ulaganja.

Vukovarac Marko uskoro upisuje 4. godinu na osječkom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo.

- Danas je dentalna medicina deficitarno zanimanje u Slavoniji zato se vjerojatno otvorio ovaj studij u Slavoniji, kaže Marko Aleksijević, student 4. godine Fakulteta dentalne medicine i zdravstva u Osijeku.

Slično razmišljaju i ostali mladi pa početkom svake akademske godine fakultet bilježi dobru popunjenost.

- Od 30 mjesta koliko je ove god dozvoljeno od Ministarstva znanosti trenutno 22 studenta u ovom roku imaju pravo za upis, što će reći da imamo još 8 praznih mjesta koje ćemo riješiti na jesen, kaže Marko Matijević, izv. prof./prodekan za znanost i poslijediplomske studije, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo.

Fakultet i Dom zdravlja Osječko-baranjske županije planiraju osnovati slavonski centar dentalne medicine. Prvi je dio s ambulantama dovršen u zgradi fakulteta, a drugi se dio planira u dvorišnom objektu, i to nakon što Grad Osijek odobri izmjenu detaljnog urbanističkog plana. Nekadašnja garaža za tenkove bivše vojarne, sada dio sveučilišnog kampusa, tako će postati suvremeni kompleks s 20 dentalnih ambulanti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!