Fight Club Kovačić - klub za pobjednike

30.07.2018.

09:10

Autor: E.L.S./A.H.Š/HRT

-

-

Foto: - / -

Najstariji član kluba je u sedmom desetljeću, a najmlađem su tek tri. Nikada nije rano ili prekasno početi baviti se sportom jer dobrobit je višestruka.
Za sebe vole reći da su najbolji fight klub u Hrvatskoj. No nikako bez pokrića. U svakoj borilačkoj disciplini u kojoj se natječu borci varaždinskog kluba, izbore se za titulu najboljeg ne samo u Europi već i svijetu.

Emanuel Šprem i Borna Vuković
 vrsni su borci savatea. Riječ je o borilačkom sportu u kojem se koriste udarci i rukama i nogama. Inzistira se na tehničkoj dotjeranosti.  Iako udaraca u svakoj borbi ima mnogo, borci se slažu da nije riječ o grubom sportu. Razviti takav stav, bila je jedna od misli vodilja kada je prije 14 godina osnovan Fight club Kovačić.

Ideja je bila okupiti mlade ljude, pokušati im približiti naš sport. Htio sam jednostavno pokazati da to nije grub sport, divljaštvo nego da je to jednostavan, normalan sport i mislim da nakon 14 godina sam uspio, kaže trener Siniša Kovačić.

Potvrđuje to velik broj članova, njih oko dvjestotinjak. Ima ih svih uzrasta, i nisu svi u savateu. Ima tu još borilačkih vještina prema kojima se usmjeravaju, ovisno o afinitetima i mogućnostima.  Pa se trenira još i Mai Tai, Kick Box, klasični boks, ninđuca....

Prvi su im motivi da krenu nešto vježbati, jednostavno žele vježbati i pokušavaju se pronaći u nekom spektru tog vježbanja, međutim ja ih onda sve polako približim tom udaračkom sportu tako da su nakraju zadovoljni, objašnjava Kovačić.

I tu leži tajna rezultata i njihove dosljednosti kojima se mogu podičiti borci koji treniraju u tom klubu. Odlaze na brojna natjecanja, domaća, europska, svjetska. I sa svakog se vrate s medaljom i iznimnim plasmanom.

Trenira se svakodnevno, čak i ljeti kada mnogi klubovi imaju pauzu. I nikom nije teško. Jer početna znatiželja brzo prerasta u nešto s čime se više ne može prestati. Utječe na stavove, pa i način života.

Najstariji član kluba je u sedmom desetljeću, a najmlađem su tek tri. Nikada nije rano ili prekasno početi baviti se sportom. Dobrobit je višestruka. Oni najmlađi članovi kluba, kroz igru uče disciplini, upornosti, nositi s porazima poraze, doživljavati pobjede.

Zabava, igra, pozitivno ozračje i dobar međusobni odnos i najteže zahvate borilačkih vještina pretvaraju u veselje i zabavu. I onda se istakne možda ono najbolje od sporta, uz rezultate, fizičku spremu, pozitivne navike koje ostaju za cijeli život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!