17:00 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Filozofski fakultet u Osijeku prvi je 'pet friendly' fakultet u RH

-

-

Foto: - / -

Studenti i nastavno osoblje, po određenim pravilima kojima se ne remeti sigurnost i nastava, smiju dovesti svoje kućne ljubimce u fakultetsku zgradu.
Filozofski fakultet u Osijeku je prvi takozvani 'pet friendly' fakultet u Hrvatskoj. Studenti i nastavno osoblje, po određenim pravilima kojima se ne remeti sigurnost i nastava, smiju dovesti svoje kućne ljubimce u fakultetsku zgradu.

Tko dovede kućnog ljubimca mora se prijaviti na ulazu, registrirati sebe i ljubimca koji dobiva iskaznicu. Također mora naznačiti koliko će ostati na fakultetu i zbog kojeg razloga.

Na prijedlog Uprave fakulteta, Fakultetsko vijeće je jednoglasno prihvatilo odluku kojom ljubimci više neće morati čekati svog vlasnika ispred zgrade dok on obavlja fakultetske obaveze.

Velik broj studenata skrbi i o psima iz azila, dio studenata je s posebnim potrebama kojima su psi pomagači. Cilj i želja studenata i djelatnika osječkoga Filozofskog fakulteta jest da cijelo osječko sveučilište postane 'pet friendly'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!