Fotografija kao univerzalni jezik i "ludilo" društvenih mreža

30.10.2020.

09:11

Autor: Ana Marušić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

default error photo
Stariji fotografi su imali svoj izričaj, a mi možemo biti poveznica između starijih i mlađih, rekao je Marko Lorenzo Blaslov.
Desetak zadarskih fotografkinja i fotografa osnovalo je udrugu. Fotografija im je kažu, univerzalni jezik, a cilj im je povezati one starije i mlađe ljubitelje fotografije, istaknuli su članovi novoosnovane udruge u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 

- To je jedan okrugli stol, svi dijelimo ideje i jednako raspravljamo i donosimo odluke, rekao je Toni Opačić, predsjednik udruge.

Do udruge osnivanja došlo je kaže, što su u posljednjih osam mjeseci došli do spoznaje da su individualizirani i raspršeni, a bilo bi smatraju, lijepo dijeliti znanje koje imaju.

- Mi smo generacija koju je uhvatilo ludilo s društvenim mrežama, tako da nam  je to i jedna prednost. Preko toga ćemo sigurno doći do šireg broja ljudi. Mi možemo biti poveznica. Stariji fotografi su imali svoj izričaj, a mi možemo biti poveznica između starijih i mlađih, rekao je Marko Lorenzo Blaslov. Fotografija im je ističu, univerzalni jezik. 

- Sigurno nećemo ići na rivu kad je lijep dan. Imamo puno planova, išli bi na zajedničke izložbe i radionice, navodi Fabio Šimićev.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!