Glas 11-godišnjeg Ivana iz Osijeka vrlo je rijedak, pravi je "bečki dječak"

27.12.2021.

13:04

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Ivan Bulić učenik je glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, ima 11 godina i vrlo rijedak glas – dječački sopran

Ivan Bulić učenik je glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, ima 11 godina i vrlo rijedak glas – dječački sopran

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ivan Bulić učenik je glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, ima 11 godina i vrlo rijedak glas – dječački sopran. Osim pjevanja Ivan svira i violinu, a njegova profesorica mr.sc. Ivančica Hinek za njega kaže kako je pravi "bečki dječak".

- Suradnja s Ivanom nastala je preko njegovog brata s kojim sam, kada je bio star kao Ivan, puno vježbala kroz nastavu i individualno. Ivan je već tri godine uključen u dječji zbor mlađeg uzrasta i pokazalo se da jako lijepo pjeva, pa smo ga uz još dvije djevojčice, izdvojili u ansambl solista dječjeg zbora, kaže Hinek za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" i dodaje kako s njima uči repertoar klasičnih pjesama, evergreena i svega što je djeci zanimljivo, a po kvaliteti dostojno razini glazbene škole.

- Ivan je usmjeren prema klasičnom repertoaru, ima izuzetno čist glas i može razviti dosta veliku jačinu glasa. Odgajam ga u tom klasičnom smislu i nadam se da će se jednoga dana zaista i usmjeriti prema profesionalnom pjevanju. To je naš zadatak, kao glazbenih pedagoga, da djecu usmjerimo na profesionalno bavljenje glazbom, da im i to bude jedna mogućnost daljnjeg životnog usavršavanja, zaključuje Hinek.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!