"Gore srca" u Bjelovaru

17.09.2022.

20:43

Autor: Danijela Hegediš Preskočil/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

"Gore srca" u Bjelovaru

"Gore srca" u Bjelovaru

Foto: Dnevnik / HRT

Više od sedam tisuća mladih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Srbije te Bosne i Hercegovine posjetilo je Bjelovar. Jedanaesti susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom "Gore srca" organizirala je Bjelovarsko-križevačka biskupija. Posljednji put prije toga održan je 2017. u Vukovaru, a 2020. u Zagrebu otkazan je zbog pandemije i potresa. 

Uz kišu slili su se u središte Bjelovara i ples i pjesma, u režiji nekoliko tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

- Ples je najbitniji dio svega ovoga, ako nema plesa, nema ničega, poručio je Toma Bošnjaković, Bapska.

- Mi smo iz Livna. Krenuli smo jutros u četiri sata i stigli tek jutros oko pola jedanaest, ali nas nije ništa spriječilo da dođemo, čak ni ova kiša, rekla je Stana Lijović.

Nekoliko tisuća mladih u procesiji se zaputilo do starog Gradskog stadiona gdje se održava središnji program susreta pod geslom "Gore srca".

- To je poklik iz euharistije, što znači dignimo srca Gospodinu, otvorimo srca Bogu, ali i s druge strane gorjeti - srca gore za Gospodina tako da je to mnogostruko značenje, naglasio je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Mladi donose energiju važnu za budućnost i zato im treba dati razloge za optimizam - to je cilj ovih susreta.

- Radost, snaga, mladenaštvo, zajedništvo vjere, oduševljenja u Boga, za Boga, to je ono što silno hrabri mlade ljude, a isto tako i starije, istaknuo je vlč. Zoran Grgić, povjerenik za pastoral mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Nakon pretprograma, u kojem su okupljeni slušali nekoliko svjedočanstava, održano je euharistijsko slavlje, predvodio ga je bjelovarsko- križevački biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!