17:11 / 08.01.2020.

Autor: Sandra Dičak/HRT

HGSS-ovci uručili darove djeci

-

-

Foto: - / -

Hrvatska gorska služba spašavanja u Dubrovniku posjetila je Dječji odjel tamošnje opće bolnice kako bi malim pacijentima uručili darove.
Hrvatska gorska služba spašavanja u Dubrovniku posjetila je Dječji odjel tamošnje opće bolnice kako bi malim pacijentima uručili darove. Mnogi od njih još ne znaju što HGSS točno jest, pa su imali priliku upoznati njegove članove i doznati kakvim se poslom bave.

Uz potrage i spašavanje ljudi koji se nađu u nevolji pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja često se susreću s djecom koju educiraju o svom poslu. No  na dječji odjel dubrovačke bolnice stigli su ponajprije kako bi mališanima dali darove i poželjeli im brz oporavak.

- Mi smo u sklopu naših redovitih aktivnosti uvijek radili na edukaciji i na poboljšanju saznanja što gorska služba radi na koji način radi. Pa smo u sklopu ovih adventskih, božićnih, novogodišnjih festa učinili jedan đir i po gradu. Bili smo u Josipovcu, sad smo tu na dječjem odjelu, ističe Zoran Čabrilo, HGSS Dubrovnik.

- Nisam uopće znala da će itko danas doći, pa malo slatkiša da popunim policu, kaže Leona Miletić.

Jedan liječnik na dječjem odjelu ujedno je član gorske službe spašavanja. I nije jedini, u Hrvatskoj ih je nekoliko koji izvan svog radnog vremena u gorskoj službi spašavaju ljudske živote.

- U Dubrovniku smo mi imali dosta akcija dosta posla aktivnog rada na terenu s potragama s nekakvim našim akcijama spašavanja, ali mi dosta radimo trudimo se raditi puno i na prevenciji, objašnjava Ivan Barač, dr. med. liječnik i pripadnik HGSS-a. 

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja nisu jedini koji su ovih dana posjetili male bolesnike.

- Stvarno je lijepa prilika da se zahvalimo svima koji su volontirali za blagdane  i koji su došli s poklonima, a HGSS-ovci su nas posebno razveselili jer ih doživljavamo kao jednu elitnu službu. Jako smo im zahvalnim na svemu što za nas rade i u miru i u nemiru, kaže Marija Radonić, dr. med., šefica Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik. 

U svakom slučaju ovo je lijepo iznenađenje za djecu. Ne samo da su dobili darove nego su i upoznali hrabre ljude koji su na usluzi svima koji se nađu u nevolji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!