17:05 / 21.02.2018.

Autor: T.V./S.L./HRT

Hoće li Dubrovnik napokon dobiti studentski dom?

-

-

Foto: - / -

Tko ne bi poželio studirati u Dubrovniku. No u sveučilišnom gradu bez studentskoga doma u kojemu turistička sezona traje 8 mjeseci - pronaći odgovarajući smještaj iznimno je teško.
Sveučilište u Dubrovniku utemeljeno je prije 15 godina - no grad još nema studentski dom. Osiguran je novac i lokacija za gradnju, no zbog administrativnih problema kapitalni projekt nikako da krene. Ponovljen je natječaj za odabir izvođača nakon što je prethodni poništen.
 
Tko ne bi poželio studirati u Dubrovniku. No u sveučilišnom gradu bez studentskoga doma u kojemu turistička sezona traje 8 mjeseci - pronaći odgovarajući smještaj iznimno je teško. Nerijetko studenti iznajmljene stanove moraju napustiti već početkom travnja, a u njih ne mogu do sredine studenoga.  Taj će problem riješiti Studentski dom koji će se graditi u Čokolinu. Imati će 503 kreveta, moderni studentski restoran za 2000 obroka dnevno te sve popratne sadržaje. Iz europskih fondova osigurano je  više od 150 milijuna kuna. U ponedjeljak se otvaraju ponude za izvođača radova. Bude li sve u redu, studentski dom Dubrovnik trebao bi bit izgrađen za godinu i pol.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!