19:42 / 11.01.2018.

Autor: HRT

HRT bira predstavnika za Euroviziji mladih glazbenika 2018.

-

-

Foto: - / -

HRT poziva talentirane mlade instrumentaliste u dobi od 12 do 21 godine da sudjeluju u izboru hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika.
Hrvatska radiotelevizija poziva talentirane mlade instrumentaliste u dobi od 12 do 21 godine da sudjeluju u izboru hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika.
U dva izlučna kruga od kojih završni uključuje nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a i izravni prijenos u programu Hrvatske televizije, žiri će odabrati najboljeg odnosno najbolju. Pobjednica ili pobjednik nacionalnog izbora branit će hrvatske boje u međunarodnoj konkurenciji u kolovozu u Edinburghu.

Prijave za Euroviziju mladih glazbenika 2018. šaljite na mladi_glazbenici@hrt.hr, do 26. siječnja, a što moraju sadržavati provjerite u pravilima HRT-a za izbor predstavnika za Euroviziji mladih glazbenika 2018.
Eurovizija mladih glazbenika utemeljena je 1983. i u organizaciji EBU-a održava se svake druge godine u nekom od europskih kulturnih središta. Njezin je cilj promocija mladih glazbenih nada i podrška darovitim i perspektivnim umjetnicima. Karijere Juliana Rachlina, Julie Fischer, Natalie Clein... lansirane su upravo kroz ovaj projekt koji udruženim snagama već nekoliko desetljeća provode europski javni medijski servisi. 

Od hrvatskih predstavnika najveći su uspjeh dosad postigli Monika Leskovar (koja je 1998. osvojila drugu nagradu) te Filip Merčep (koji se 2010. plasirao u završnicu). Ove godine Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika održat će se od 16. do 24. kolovoza u Edinburghu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!