Hrvatska dječja klapa najbolja na svijetu

25.07.2019.

08:27

Autor: HRT

default error photo
Dječja klapa "Balinera" osvojila je na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” prvu nagradu.
Dječja klapa "Balinera" osvojila je na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” prvu nagradu u kategoriji a capella juniori. Bili su najbolji među 51 skupinom iz cijelog svijeta.

- Bilo je zanimljivo jer bile su druge kulture koje mi ovdje nemamo priliku vidjeti. Djevojčice iz Indonezije bile su odlične, bilo je jako zanimljivo, rekao je Vid Višić.

Djeluju već četiri godine a zanimljivo je napomenuti da je riječ o otočkoj klapi u kojoj pjevaju djeca iz Preka, Ugljana, Kali i Banja.

- Ovo nam nije prva nagrada, inače sudjelujemo u Zadru na festivalu klapa, u Puli su osvojili zlato na međunarodnom natjecanju klapa, rekla je Nada Smoljan, voditeljica dječje klape "Balinera".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!