Hrvatski učenici osvojili broncu na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

04.08.2021.

14:16

Autor: HRT/Hina/D.D.

Bronca na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Bronca na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na upravo završenoj 53. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, kojoj je ove godine Japan bio zemlja domaćin, Hrvatsku je uspješno predstavljalo četvero učenika zagrebačke XV. gimnazije, osvojivši brončanu medalju i pohvalnicu.

Najveći uspjeh ostvario je učenik trećeg razreda Fran Miletić koji je na ovom uglednom međunarodnom natjecanju osvojio brončanu medalju.


Maturantica Olga Jerković Perić nagrađena je pohvalnicom, a na natjecanju su uspješno sudjelovali Marko Preočanin i Jasmin Jašarević, maturant, odnosno, učenik trećeg razreda XV. gimnazije Zagreb.


Osim u okviru redovite i dodatne nastave kemije u svojoj školi, hrvatski su se učenici za ovo natjecanje pripremali i kroz dodatne pripreme koje je provodila skupina sveučilišnih nastavnika, znanstvenika i studenata okupljena oko Hrvatskoga kemijskog društva.


Na ovogodišnjoj Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, koja je zbog epidemioloških razloga već druge godine zaredom održana na daljinu, sudjelovalo je 312 učenika iz 85 država, a natjecanje je trajalo od 25. srpnja do 2. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!