16:57 / 23.12.2020.

Autor: Danijela Minić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Humanitarna akcija za riječke školarce

-

-

Foto: - / -

Za ljepši Božić riječkim školarcima, korisnicima Pučke kuhinje pobrinuli su se mnogi donatori i tvrtke iz cijele Hrvatske.
Udruga "Marijina farma" u suradnji s Centrom za socijalnu skrb grada Rijeke organizirala je humanitarnu akciju za 97 riječkih školaraca koji žive ispod praga siromaštva. Danas su im uručeni poklon bonovi kojima će moći kupiti prehrambene namirnice za božićne blagdane.

Riječanka, korisnica pučke kuhinje dobila je bonove i svojoj će djeci moći osigurati dostojanstven objed za Božić. Što je najvažnije, neće po njega morati u pučku kuhinju, barem ne za blagdane.

Ukupno 97 riječkih školaraca koji pohađaju osnovnu i srednju školu dobilo je bonove u vrijednosti od 642 kune. Njima će moći nabaviti namirnice u trgovačkom centru zahvaljujući humanitarnoj akciji riječke Udruge "Marijina Farma".

Predsjednica Udruge "Marijina Farma" doc.dr.sc. Marija Ivaniš kazala je da je akcija pokrenuta kako bi školarcima osigurali ljepše blagdane, a i zbog toga što smatraju da djeca koja jedu svakodnevno u pučkoj kuhinji moraju imati izrazito visok osjećaj manjka vrijednosti što može mentalno, zdravstveno i emocionalno na negativan način utjecati na njihovo buduće odrastanje.

- Mislim da su to najpotrebitije obitelji jer su višečlane s troje i više djece, rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb grada Rijeke Karlo Balenović.

Dodao je da vjeruje da su im  Božić i Nova godina uljepšani ovim poklonima te da mogu kupiti najpotrebitije. Uz bon svako je dijete dobilo i knjigu primjerenu njihovu uzrastu koje je donirala spisateljica Biserka Vuković.

Naglasila je da su u akciji sudjelovali pjesnici iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, Istre, Splita,Zadra. U akciji "Marijine Farme" prikupljeno je oko 62 tisuće kuna.

Za ljepši Božić riječkim školarcima, korisnicima Pučke kuhinje pobrinuli su se mnogi donatori i tvrtke iz cijele Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!