12:16 / 27.11.2018.

Autor: V.M./HRT

Humanitarni koncert za knjižnicu bolnice u Klaićevoj

-

-

Foto: - / -

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u subotu, 1. prosinca, održat će se humanitarni koncert 'Srcem i glazbom za djecu'. Nastupit će Gospel Duo, a cjelokupan prihod darovat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb za opremanje knjižnice.
U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu u subotu, 1. prosinca, u 19 sati održat će se humanitarni koncert 'Srcem i glazbom za djecu'. Nastupit će Gospel Duo, a cjelokupan prihod darovat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb za opremanje knjižnice.

Gospel Duo (mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić) na subotnjem će koncertu izvest će mnoge popularne hitove gospel glazbe među kojima i Amazing Grace, This World is Not My Home i Bridge Over Trouble Water, najavljuju iz NSK-a.

Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu Ljiljanu Šišeta - Vrbančić i Olivera Vrbančića profesionalna je znatiželja odvela na studij jazza na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, gdje danas rade kao predavači.

Supružnici Ljiljana i Oliver, osim u privatnome životu, ljubav su pronašli i u glazbi, i to u žanru duhovne gospel glazbe. S temeljima klasike i jazza, u tom su žanru pronašli prostor u kojem će zajedničkim muziciranjem iskoristiti sve svoje sposobnosti i široko glazbeno obrazovanje.

Kao Gospel Duo nastupaju već niz godina, a snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju Croatia recordsa.

Ulaznica za humanitarni koncert, uz donaciju od 50 kuna, može se preuzeti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu do petka od 8 do 21 sat te u subotu od 9 do 14 sati.

Organizatori su koncerta Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Zaklada NSK i Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!