I ove godine besplatno ljetovanje u Splitu za četvrtaše iz Sisačko-moslavačke županije

31.01.2023.

12:54

Autor: HRT/Hina

Blaženko Boban i Ivan Celjak

Blaženko Boban i Ivan Celjak

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Sisačko-moslavačka i Splitsko-dalmatinska županija potpisale su Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike s područja Sisačko-moslavačke županije. Njime je osigurano besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja županije bez obzira na to je li osnivač Županija, Grad Sisak, Grad Kutina ili Požeška biskupija. Prošlog su ljeta u Splitu besplatno ljetovala 633 učenika. Ove godine očekuju isti ili veći broj učenika koji će ondje ljetovati u dvije grupe u srpnju.


- Koristim priliku da izvijestim javnost kako su naši učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, da im je bilo predivno u Splitu, da su uživali u brojnim sadržajima koje im je pružio Split i okolica. Između ostalog kupali su se na Bačvicama usred sezone, posjetili Poljud, Dioklecijanove podrume i bili u posjetu Sinju, kazao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak


Kako je podsjetio župan Celjak, nakon potresa je župan Boban sa svojim suradnicima uputio donaciju za obnovu škole u Gori na petrinjskom području, a nakon toga je Splitsko- dalmatinska županija lani osigurala i besplatno ljetovanje za učenike sa stradalog područja.


- Prošle godine ugostili smo 663 učenika četvrtih razreda, u dvije grupe, tijekom mjeseca srpnja. Tako će biti i ove godine i sva su djeca dobrodošla. Nadamo se da su se djeca ugodno osjećala i stekla nova prijateljstva i da će u budućnosti upravo kroz ta prijateljstva upoznati naš kraj. Isto tako, kada Banovina nakon obnove zablista punim sjajem, naša djeca će dolaziti barem na dnevne izlete da upoznaju kulturnu baštinu i prirodne ljepote SMŽ-a, rekao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!