Ivano je počeo skladati vrlo rano, a već se može pohvaliti s tri pjesme

19.01.2022.

07:00

Autor: Katarina Barač-Perošević/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Ivano Čepo - mladi osječki kantautor

Ivano Čepo - mladi osječki kantautor

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječanin Ivano Čepo kao i svi njegovi vršnjaci voli igrati društene igrice, košarku, ali i svirati gitaru. Skladati je počeo vrlo rano, a mladi osječki kantautor iza sebe ima tri pjesme za koje je sam napisao i glazbu i tekst, a potom i snimio spotove.

Dvanaestogodišnji Ivano Čepo od svoje 9. godine svira gitaru. Za njega su glazbene note igra.

- Kada vježbam gitaru u sobi onda smislim svoju glazbu i po tome neki tekst. Bavim se i košarkom, ali volim svirati gitaru u slobodno vrijeme. Gitaru sviram i kada sam tužan i kada sam sretan, kaže Ivano.

Prvu rock baladu "Ona" napisao je s nepunih deset godina, no najdraži su mu nedavno objavljeni spot i pjesma "Budi uz mene ti".

- Najviše sam ponosan na ovu treću pjesmu zato što mi najbolje zvuči, a i najviše sam vremena potrošio na nju, kaže mladi skladatelj. 

Pomažu mu prijatelji i roditelji. Voli slušati stranu i domaću glazbu, posebice Parni valjak, a u suštini Ivano se nimalo ne razlikuje od svojih vršnjaka.

- Kao i svako drugo dijete, Play station je broj 1, drugi je mobitel, onda su igranje vani, društvo, trenizni, ljubimac, kaže Tatjana Čepo, Ivanova majka.

- Moram reći da sam vrlo sretan što nije naslijedio sklonost ka glazbi od mene, jer od njega ne bi bilo ništa po pitanju glazbe. Naslijedio je od svoga djeda i pradjeda koji su bili glazbenici, dodaje tata Emil

A kada odraste, Ivano želi biti arhitekt. Ipak, glazba će ostati njegova životna suputnica na putu do zvijezda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!