Izazov Formule 1 za ambiciozne mlade inženjere i ekonomiste

23.08.2021.

11:52

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Formula Student Alpe Adria 2021.

Formula Student Alpe Adria 2021.

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Od 26. do 29. kolovoza na stazi St. Rauš u Novom Marofu okupit će se mladi ambiciozni ljudi iz područja inženjeringa i ekonomije u projektu zvanom Formula Student Alpe Adria 2021.

Formula Student (FS) je najveći i najprestižniji studentski projekt na svijetu, a regionalna dionica Alpe Adria bit će najveća dosad - okuplja više od 30 timova iz cijele Europe. Prisustvovati će oko 800 studenata, 40 sudaca iz samog vrha auto industrije i Formule 1 te 60-ak volontera. Također, očekuje se desetak tisuća posjetitelja, ako epidemiološke mjere budu dozvoljavale. 


Cilj projekta je pružiti sveučilištima i studentima mogućnost sudjelovanja na događajima na kojima će moći iskazati svoju ekspertizu te tehnička rješenja, a detalje o ovogodišnjem izdanju doznali smo od predsjednika Udruge FS Alpe Adria Tibora Kezelja, glasnogovornice Andreje Djak i voditeljica marketinga Tomislave Obrč:

Formula Student Alpe Adria 2021.

Formula Student Alpe Adria 2021.

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Sam događaj pruža i mogućnost direktnog kontakta studenata s potencijalnim budućim poslodavcima, ističu organizatori.


Projekt Formula Student Alpe Adria (FSAA) pokrenut je kako bi se Formula Student zajednica dovela u Hrvatsku i na taj način poticao razvoj STEM-a. 


- Cjelokupna inicijativa je pod organizacijskom palicom Udruge FSAA sa sjedištem u Varaždinu, napominju organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!